Bestuurlijk/ANBI

De “De Kuyperstichting voor Cultuur en Historie” beheert het Cultuurhistorische Centrum “De Weeghreyse”.

Zij staat geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) bij de Belastingdienst onder nummer 8053.37.325. Begunstigers van een dergelijke instelling genieten bepaalde fiscale voordelen, zie voor meer informatie de website van de Belastingdienst.

Op deze pagina’s vindt u de gegevens die de Belastingdienst voorschrijft aan een ANBI instelling.

DE KUYPERSSTICHTING VOOR CULTUUR EN HISTORIE (ANBI)

 

Volledige informatie vindt u in onze jaarverslagen

 

Voornoemde stichting beheert en exploiteert het:

CULTUURHISTORISCH CENTRUM: “DE WEEGHREYSE”

Bezoekadres: St. Bavostraat 18, Rijsbergen, 076 5966101

Postadres: Zandstraat 19, 4891 PP Rijsbergen

Bank: NL52RABO145315983    (KvK nr.41104970)

www.deweeghreyse.nl

info@deweeghreyse.nl

 

BELONINGSBELEID:

De bestuursleden en vrijwilligers van de stichting ontvangen geen vergoeding voor hun diensten. Slechts vooraf door het bestuur goedgekeurde uitgaven worden vergoed.

DOELSTELLING VAN DE STICHTING:

De doelstelling is het uitdragen van cultuur en historie in diverse vormen, kansen bieden aan oude tradities, de regionale geschiedenis, de cultuurhistorische waarden, door deze zo compleet en goed mogelijk in stand te houden en te tonen. Daarnaast wil De Weeghreyse een plaats zijn waar in principe iedereen, interessante collecties foto’s, films en diverse vormen van kunst kan vertonen. Het centrum moet een brugfunctie vervullen tussen heden en verleden, een verleden waarover veel te vertellen is maar ook het heden, datgene wat we nu beleven en dit ten toon te stellen. Alle doelgroepen willen we bereiken door samenwerking, door activiteiten te organiseren voor jong en oud, een plek om te ontdekken, voor cultuur-educatieve projecten, onderzoek en informatie. Het moet dienen als een plaats voor communicatie en overdracht van kennis voor iedereen. Een plaats om elkaar te ontmoeten, waar verhalen verteld worden en bewaard blijven.

Openingstijden
Voor de lopende exposities zijn wij geopend op elke Zondag 14:00 - 17:00 uur. Op feestdagen gelden aangepaste openingstijden. Op verzoek zijn andere openingstijden voor groepen mogelijk. Trouwen.

De Weeghreyse is een officiële trouwlocatie. Bent u geïnteresseerd maak dan een afspraak met het bestuur, telefonisch of via contactDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door: