Trouwen

“De Weeghreyse” is een gewilde trouwlocatie.

“De Weeghreyse” -het oude gemeentehuis van de Gemeente Rijsbergen- is het museum voor Cultuur en Historie.

Het sluiten van een huwelijk in het museum maakt deze toch al feestelijke dag tot een echt trouwfeest.

U bevindt zich in een mooi historisch gebouw, dat een geschiedenis kent, waarin o.a. de trouwfunctie hoorde.   Het gebouw is een rijksmonument. Wij als stichtingsbestuur doen er alles aan om zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet te komen.

Belangrijk om te weten:

U wordt getrouwd door een ambtenaar van de Gemeente Zundert . U kunt op de website van de Gemeente Zundert kiezen uit een aantal Ambtenaren van de Burgerlijke stand. U moet uzelf aanmelden bij de gemeente en daarbij meedelen dat u wil trouwen in Rijsbergen. U maakt een afspraak met Annie Graumans (tel. 076 596 1228) van het stichtingsbestuur om de wensen en mogelijkheden van uw huwelijk met haar te bespreken.

Wij maken er dan een feestelijke dag van.

Naast de trouwambtenaar zijn er twee vrijwilligers aanwezig die iedereen naar zijn plaats begeleiden en zorgen dat u en uw familie zich op hun gemak voelt. Daarnaast kiest u uw geliefde muziek en als u wilt feliciteren na het sluiten van het huwelijk is dat mogelijk. Daarna kunt u foto’s maken op het bordes met op de achtergrond het mooie gebouw.

Bent u geïnteresseerd, kom dan eens kijken op zondagmiddag of maak een afspraak met Annie Graumans.

De kosten voor het gebruik van De Weeghreyse voor een huwelijkssluiting bedragen  € 130,-

U bent van harte welkom.

Openingstijden
Voor de lopende exposities zijn wij geopend op elke Zondag 14:00 - 17:00 uur. Op feestdagen gelden aangepaste openingstijden. Op verzoek zijn andere openingstijden voor groepen mogelijk. Trouwen.

De Weeghreyse is een officiële trouwlocatie. Bent u geïnteresseerd maak dan een afspraak met het bestuur, telefonisch of via contactDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door:

Locatie

Cultuurhistorisch Centrum "De Weeghreyse" 

Bezoekadres:
St. Bavostraat 18
Rijsbergen