Nieuws

Helaas is Jos Hamann op 4 maart 2024 overleden. In 2010 is Jos begonnen als wnd secretaris. Als computerdeskundige heeft hij veel werk gedaan aan de computer dat bij het Napoleonspaneel hoort, ook invullen en actualiseren van de website was hem toevertrouwd. Jos was erg creatief, zat vol  ideeën,  wat goed van pas kwam bij inrichten van exposities en organiseren van activiteiten. 11 jaar geleden kreeg hij een hersenbloeding maar is het bestuur zo goed als hij kon blijven steunen. Zijn betrokkenheid bij het museum was erg groot. Tot laatst toe zorgde Jos dat er voor de expositie mooie posters en flyers werden gemaakt.  

Op 18 februari 2024 heeft het bestuur, oud-bestuurslid Jos Hamann als erelid benoemd. Ondanks zijn ziekte blijft Jos zich inzetten voor ons museum. Een verdiend erelidmaatschap.

 

 

 

 

 

Nieuwe aanwinsten!

Ad van Hees uit Breda, maar geboren in Zundert!, schonk het museum vier prachtige maquettes. Ad heeft ze zelf gemaakt. Kom ze een keer bezichtigen en kijk in welk huis Vincent van Gogh geboren is en in zijn jongensjaren gewoond heeft.

                                                                         

 

 

 

 

 

 

Bergamo als nieuwe sponsor.

 

 

 

We zijn blij dat we Bergamo-Havando uit Zundert mogen verwelkomen als nieuwe sponsor. Dit bedrijf verzorgt al jaren ons drukwerk naar volle tevredenheid.

BETER LAAT DAN NOOIT…

ONZE PENNINGMEESTER TEUN VAN DAM HEEFT DE ONDERSCHEIDING VAN DE GEMEENTE ZUNDERT ONTVANGEN.

Ondanks dat we Teun al hebben gefeliciteerd mag dit heuglijke feit niet ontbreken op onze website.  Lees voor details: artikel over onderscheiding Teun

Teun heeft deze onderscheiding dubbel en dwars verdiend met alles wat hij doet voor de Zundertse samenleving en voor onze stichting!

Wij hopen nog lang van zijn kennis, ervaring, inzet en gemoedelijkheid te kunnen genieten.

 

 

 

 

 

 

 

U kunt het museum  steunen. Kijk op de sponsorkliks pagina

Sponsoractie 2020: Om de kosten van de verhuis te kunnen opvangen en het voortbestaan van het museum te garanderen, hebben we in 2020 een inzamel/sponsoractie gehouden. We zijn erg blij om Hubo bouwmarkt uit Zundert aan onze sponsoren te mogen toevoegen. Ook hebben we bijdragen ontvangen van het Mastboomfonds en de gemeente Zundert (naast de jaarlijkse subsidie).

Opening van nieuwe locatie op 12 juni 2020.

In de Zundertse Bode: Museum opent dit weekend haar deuren

BN de Stem met een originele kop : een reis van ruim 4000 jaar in 30 minuten

De officiële opening door Burgemeester Vermue op 12 juni.

Prachtige nieuwe maquette van het voormalige gemeentehuis van Rijsbergen gemaakt door Frans Mathijssen uit Rijsbergen. Een mooier aandenken aan onze voormalige locatie, bestaat er niet. Frans heeft met hulp van zijn kinderen, Christian Rombouts en met dank aan schildersbedrijf Anton van der Heijden, een prachtige en gedetailleerde maquette gemaakt. De slagroom op de taart is binnenin te zien. Wat? Kom maar snel zelf kijken.

Op 8 februari 2019 kreeg het Cultuurhistorisch Centrum de Weeghreyse, de Cultuurprijs 2019 uitgereikt!

bron BN de Stem foto:  Edwin Wiekens/Pix4profs. Op de foto ontbreekt Betty Baurdoux-Alink.

Op 8 februari 2019 werd in het (voormalige) gebouw van Cultuurhistorisch museum de Weeghreyse in Rijsbergen, de Cultuurprijs 2019 uitgereikt. Namens het bestuur nam voorzitter Annie Graumans de prijs in ontvangst. “Dit is een totale verrassing”!

De Cultuurprijs  van de gemeente Zundert bestaat uit een geldbedrag en een fraai glazen bord, ontworpen en gemaakt door de Zundertse kunstenares Eefje Goos.

Openingstijden
Voor de lopende exposities zijn wij geopend op elke Zondag 14:00 - 17:00 uur. Op feestdagen gelden aangepaste openingstijden. Op verzoek zijn andere openingstijden voor groepen mogelijk.

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door: