Nieuws

Op onze facebook-pagina vindt u het meest recente nieuws.

De expositie “van bleekneusje naar bengel, de Krabbebossen in vogelvlucht” is wegens enorme belangstelling, verlengd t/m 21 november 2021. Een prachtig artikel in de Stem  gevuld met een geweldig artikel over de tentoonstelling over de Krabbebossen: https://www.bndestem.nl/breda/krabbebossen-van-bleekneusjes-uit-de-jaren-dertig-tot-wijsneusjes-van-later~a4169fb53/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F. Op onze facebookpagina nog meer filmpjes over stichting Erfgoed Juzt.

Sponsoractie 2020: Om de kosten van de verhuis te kunnen opvangen en het voortbestaan van het museum te garanderen, hebben we in juni 2020 een inzamel/sponsoractie gehouden. We zijn erg blij om Hubo bouwmarkt uit Zundert aan onze sponsoren te mogen toevoegen. Ook hebben we bijdragen ontvangen van het Mastboomfonds en de gemeente Zundert (naast de jaarlijkse subsidie).

Coronamaatregelen 2020/2021: In verband met de coronamaatregelen verloopt het bezoek aan ons museum, anders als voorheen. Op de pagina bezoekersinformatie  is te lezen hoe u kunt reserveren.

In verband met de kosten die wij voor de verhuis hebben moeten maken, zijn wij genoodzaakt een hogere vrijwillige bijdrage te vragen van minimaal 5 euro. Wij vragen u begrip voor deze beslissing.

Opening van nieuwe locatie: In de Zundertse Bode: Museum opent dit weekend haar deuren

BN de Stem met een originele kop : een reis van ruim 4000 jaar in 30 minuten

De officiële opening door Burgemeester Vermue op 12 juni.

Prachtige nieuwe maquette van het voormalige gemeentehuis van Rijsbergen gemaakt door Frans Mathijssen uit Rijsbergen. Een mooier aandenken aan onze voormalige locatie, bestaat er niet. Frans heeft met hulp van zijn kinderen, Christian Rombouts en met dank aan schildersbedrijf Anton van der Heijden, een prachtige en gedetailleerde maquette gemaakt. De slagroom op de taart is binnenin te zien. Wat? Kom maar snel zelf kijken.

Op 8 februari 2019 kreeg het Cultuurhistorisch Centrum de Weeghreyse, de Cultuurprijs 2019 uitgereikt!

bron BN de Stem foto:  Edwin Wiekens/Pix4profs. Op de foto ontbreekt Betty Baurdoux-Alink.

Op 8 februari 2019 werd in het gebouw van Cultuurhistorisch museum de Weeghreyse de Cultuurprijs 2019 uitgereikt. Namens het bestuur nam  voorzitter Annie Graumans de prijs in ontvangst. “Dit is een totale verrassing!

De Cultuurprijs  van de gemeente Zundert bestaat uit een geldbedrag en een fraai glazen bord, ontworpen en gemaakt door de Zundertse kunstenares Eefje Goos.

Openingstijden
Voor de lopende exposities zijn wij geopend op elke Zondag 14:00 - 17:00 uur. Op feestdagen gelden aangepaste openingstijden. Op verzoek zijn andere openingstijden voor groepen mogelijk.

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door: