Nieuws

Zondag 27 oktober was de laatste openingsmiddag in het voormalig gemeentehuis. 15 december moeten we het pand verlaten hebben. We zijn nu druk bezig met inpakken, verhuizen en het inrichten van het nieuwe gebouw.

We hopen begin maart een vernieuwd museum te kunnen presenteren op onze nieuwe locatie. Binnenkort geven we het adres door!

 

 

Op 8 februari jl. kreeg het Cultuurhistorisch Centrum de Weeghreyse de Cultuurprijs 2019 uitgereikt!

bron BN de Stem foto:  Edwin Wiekens/Pix4profs. Op de foto ontbreekt Betty Baurdoux-Alink.

Op 8 februari 2019 werd in het gebouw van Cultuurhistorisch museum de Weeghreyse de Cultuurprijs 2019 uitgereikt. Namens het bestuur nam  voorzitter Annie Graumans de prijs in ontvangst. “Dit is een totale verrassing! 

De Cultuurprijs  van de gemeente Zundert bestaat uit een geldbedrag en een fraai glazen bord, ontworpen en gemaakt door de Zundertse kunstenares Eefje Goos. Deze heeft een plaats gekregen in een van onze vitrines.

Wethouder Zopfi  brak in het algemeen een lans voor cultuur als “essentieel voor de vorming van identiteit. Deze prijzen sluiten aan bij de tijd waarin we leven.  Plaatsen als Zundert en Rijsbergen kenmerken zich door hun gemeenschapszin. Hoe kunnen we er als gemeente voor zorgen dat we die kenmerkende saamhorigheid verstevigen?” Samenwerking tussen verschillende disciplines stond centraal. Meer informatie over de redenen waarom het bestuur deze prijs heeft gekregen  is te lezen in dit artikel: artikel van gemeentelijke website.  

Verhuis. 

Helaas ook minder goed nieuws. De eigenaar van het gebouw dat wij huren, heeft ons laten weten dat het museum op 15 december 2019 het gebouw verlaten moet hebben. Dit betekent een verhuizing van de objecten uit de vaste tentoonstelling maar ook van de museumcollectie uit de kelder. Het bestuur gaat op zoek naar een nieuwe locatie in de gemeente Zundert.

Het liefst aan de Napoleonsweg omdat deze weg het centrale thema in ons werk vormt. Denk hierbij aan het paneel van de Napoleonsweg, ons logo, de vervaardiging van de replica van de altaarsteen Sandraudiga. 

Openingstijden
Voor de lopende exposities zijn wij geopend op elke Zondag 14:00 - 17:00 uur. Op feestdagen gelden aangepaste openingstijden. Op verzoek zijn andere openingstijden voor groepen mogelijk. Trouwen.

De Weeghreyse is een officiële trouwlocatie. Bent u geïnteresseerd maak dan een afspraak met het bestuur, telefonisch of via contactDeze website wordt mede mogelijk gemaakt door: